Най-голямата частна компания в Хърватия  - Агрокор натрупа нетни загуби

...
Най-голямата частна компания в Хърватия  - Агрокор натрупа нетни загуби
Коментари Харесай

Най-голямата хърватска компания продължава да се срива

Най-голямата частна компания в Хърватия  - Агрокор натрупа чисти загуби през 2016 година от 3,2 милиарда куни (500 милиона долара), съобщи назначеният от страната спешен шеф на компанията Анте Рамляк, заяви ДПА.

Независимо от тези загуби и дълга от 40 милиарда куни (6,2 милиарда долара), Агрокор продължи да действа с помощта на закон, признат през април. Хърватия утвърди закона, с цел да отбрани стопанската система си и да отвори порти за преструктуриране на компанията вместо да разгласи фалит. Одитът, осъществен от Прайсуотърхаус Купърс, обхвана 27 филиала на компанията в Хърватия и по три в Сърбия и Босна.

Рамляк, назначен от хърватското държавно управление и кредиторите, показа резултатите от одита на брифинг, който бе излъчен онлайн по малкия екран.

Проблемите на Агрокор раздрусаха освен хърватската стопанска система, само че също и целия балкански район. Групировката обгръща магазини, земеделие, произвеждане на храни и медии. Тя дава работа на 40 000 души в Хърватия и десетки хиляди други в други региони на Балканите. Проблемите на компанията накараха Европейската комисия да понижи оценката си за икономическия напредък на Хърватия за 2017 година, членка на Европейски Съюз от 2013 година от 3,1% на 2,9%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР